ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

ΚΑΣΤΡΟ – ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

Χτισμένο τον 13ο αιώνα, το πετρόκτιστο φράγκικο κάστρο δεσπόζει στον μεγάλο βράχο πάνω απο τον οικισμό της Καρύταινας. Αποτελεί λαμπρό παράδειγμα της βυζαντινής κυριαρχίας και αίγλης που μετατράπηκε σε καταφύγιο και προμαχώνας κατά την Τουρκοκρατία. Ακριβώς δίπλα ο βυζαντινός ναός της Παναγίας που ονομάστηκε αργότερα ώς “εκκλησία του Κολοκοτρώνη.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Η Καρύταινα αποτελεί ξεχωριστό παράδειγμα γνήσιας παραδοσιακής αρχιτεκτονικής με την πέτρα να κυριαρχεί τον οικισμό να διατηρεί αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά του στοιχεία. Πολλά σπίτια και αρχοντικά είναι χτισμένα απο τον 19ο αιώνα και κρύβουν μέσα τους σπάνια κειμήλια και αντικείμενα της μακρόχρονης ιστορίας της.

ΛΟΥΣΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ – ΦΑΡΑΓΓΙ

Στις όχθες των δύο ποταμών αλλά και στην κοιλάδα που απλώνεται μπροστά στην Καρύταινα οι μοναδικές εναλλαγές του τοπίου σε συνδυασμό με την οργιώδη βλάστηση που κυριαρχεί, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς που αποζημιώνει τους επισκέπτες.

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ναός του 13 αιώνα που φιλοξενεί σπάνιες αγιογραφίες βυζαντινής τέχνης.
Βρίσκεται κάτω ακριβώς απο την πλατεία σε έναν πανέμορφο τόπο με κυπαρίσια και δέντρα.

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ  ΓΕΦΥΡΑ  ΑΛΦΕΙΟΥ – ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ

Ναός του 13 αιώνα που φιλοξενεί σπάνιες αγιογραφίες βυζαντινής τέχνης.
Βρίσκεται κάτω ακριβώς απο την πλατεία σε έναν πανέμορφο τόπο με κυπαρίσια και δέντρα.

ΓΕΦΥΡΙ ΚΟΥΚΟΥ

Βρίσκεται στο πιο στενό βραχώδες πέρασμα του Αλφειού. Κτίστηκε το 1880, είναι μονότοξο και το ύψος του είναι 34 μέτρα. Το όνομά του το οφείλει σύμφωνα με την παράδοση στον Κούκο, που τον μαχαίρωσε ο Μπραίμης, νονός του σε μια συναλλαγή που είχαν.

ΜΑΙΝΑΛΟ

 

Πόλος έλξης για όλη την περιοχή, είναι το υπέροχο ελατόδασος του Μαινάλου και το ανακαινισμένο χιονοδρομικό κέντρο που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις για ιδανικές χειμερινές αποδράσεις. Πανέμορφα τοπία, τρεχούμενα νερά, πανύψηλα έλατα, μοναδικές διαδρομές και περίπατοι, σε συνδυασμό με το υγεινό κλίμα συνθέτουν το εντυπωσιακό σκηνικό του Μαινάλου.

ΑΡΧΑΙΑ ΓΟΡΤΥΝΑ – ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΑΛΑΜΙΟΥ

Τα ερείπια της αρχαίας Γόρτυνας με τα λουτρά του Ασκληπιού αλλά και την Ιερά Μονή Καλαμίου προσελκύουν πολλούς επισκέπτες απο όλο τον κόσμο που θέλουν να γνωρίσουν απο κοντά τον μαγευτικό αυτό τόπο.